<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

STELLINGEN

Als leverancier van interne transportmiddelen, in combinatie met magazijnstellingen, kan Logisnext op elk gebied een gepast advies uitbrengen.

Dit advies wordt vervolgens in een ontwerp ingetekend met behulp van een CAD-systeem. In overleg met de klant wordt aan de hand van dit ontwerp een aanbieding gemaakt. Gangbare producten kunnen zelfs uit voorraad geleverd worden. Onze montagedienst verzorgt en begeleidt de montage van de stellingen geheel volgens de laatste veiligheidsnormen. Na in gebruik name van het magazijn verzorgt Logisnext ook het onderhoud. In overleg kan een jaarlijkse veiligheidsinspectie uitgevoerd worden waarvan de bevindingen vastgelegd worden in een keuringsrapport.

Logisnext levert de volgende magazijninrichtingen:

Palletstellingen

Palletstellingen zijn de meest toegepaste stellingen voor de opslag van pallets. Deze stellingen worden zowel in kleine als zeer grote magazijnen gebruikt. Palletstellingen zijn de meest geschikte stellingen indien elke pallet direct bereikbaar moet zijn. Tevens kan men ook orderpicken op vloerniveau en op hoogte met gebruik van een geschikte machine.

Door constructie van de palletstelling is het mogelijk verschillende verstelbare niveaus boven elkaar te maken. Voor onze palletstellingen zijn verschillende toebehoren zoals roosters, gaaslegborden, aanrijbeveiliging, gaaswanden en diepteliggers leverbaar. De breedte van het gangpad wordt bepaald door het type truck. Een heftruck, reachtruck, stapelaar en smalle gangenmachine zijn geschikt voor de bediening van palletstellingen.

Legbordstellingen

Voor de opslag van kleine goederen en orderpicking zijn legbordstellingen een goede oplossing. Deze stellingen worden over het algemeen met de hand bediend. Legbordstellingen zijn in verschillende dieptes en hoogtes leverbaar en kunnen ook van een verdiepingsvloer worden voorzien. De metalen legborden zijn per 25 mm verstelbaar en uit te breiden met verschillende accessoires zoals verdeelschotten, tussen-en achterwanden en kunststof bakken. Voor grotere vakken en zware goederen zijn er breedvakstellingen. De breedvakstellingen zijn opgebouwd uit frames met liggers waarop houten of metalen legborden liggen.

Inrijstellingen

Voor de opslag van grote hoeveelheden dezelfde soorten goederen op pallets zijn Inrijstellingen een goede oplossing. De pallets worden in de diepterichting achter elkaar in de stelling geplaatst. De draagbalken zijn voorzien van zijgeleiding en ook op vloerniveau is een vloergeleiding leverbaar. Inrijstellingen zijn geschikt voor first in last out (filo) en first in first out (fifo) De inrijstellingen van Logisnext kunnen op maat ontworpen worden voor verschillende hoogtes en dieptes en voor verschillende palletafmetingen.

Doorrolstellingen

Een doorrolstelling werkt volgens het first in first out principe. De pallets worden geplaatst op de rollenbaan aan de ingave zijde. De rollenbaan staat onder een lichte hoek waardoor de pallets door de zwaartekracht naar de uitname zijde rollen. Om de snelheid geleidelijk te laten verlopen zijn remrollen ingebouwd. De opslag van dit systeem is zeer compact en er is alleen verlichting nodig in de gangpaden.

Shuttlestellingen

Een shuttlestelling biedt zeer compacte opslag en de truck rijdt tot aan de stelling. Een shuttle voertuig brengt de pallets in de stelling. Met een afstandsbediening kunnen de pallets in en uit de stelling gebracht worden.De chauffeur kan meerdere opdrachten tegelijk laten uitvoeren met verschillende shuttles en daardoor een tijdsbesparing realiseren. Sensoren in de shutlle detecteren de pallets en plaatsen deze met een minimale tussenruimte achter elkaar. De shuttle wordt met de truck van kanaal verwisseld. Zowel lifo als fifo is mogelijk met dit systeem.


CantileverRacksDraagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn geschikt voor de opslag van lange goederen en grote producten zoals kunststof of metalen buizen, balken en platen hout. De producten zijn gemakkelijk in en uit de stelling te plaatsen. De armen zijn in verschillende uitvoeringen en kunnen een gewicht dragen van 100 kg tot 2000 kg. De zware uitvoering bestaat uit HEA en IPE profielen. Een opstelling met smalle gangpaden kan bediend worden met een vierweg reachtruck.

Verdiepingsvloeren|

Met verdiepingsvloer kunnen het aantal vierkante meters eenvoudig vergroot worden. De constructie is modulair en geheel demontabel. De belasting kan van 400 kg/m2 tot 1500 kg/m2 De goederen kunnen via een opzetplaats met kantel of schuifhek op de vloer worden geplaatst. Verdiepingsvloeren worden toegepast voor opslag, orderpicking of kantoorruimte.

Gaaswanden

Met gaaswanden kunnen ruimtes of machines afgeschermd worden. Deze gaaswanden kunnen voorzien worden met afsluitbare draai of schuifdeuren. Met gaaswanden kunnen ook doorvalbeveiligingen worden gemaakt achter palletstellingen. Enkelzijdige palletstellingen in een ruimte waarbij goederen letsel kunnen veroorzaken dienen voorzien te zijn van een gaaswand.

Beschermingen - Aanrijdbeveiliging

Beschermers voorkomen schade aan uw stellingen. Een beschadigde stelling kan in draagkracht veel afnemen en de oorzaak zijn van incident met letsel. Voor onderdoorgangen en kopzijden van stellingen zijn beschermers zelfs verplicht. Beschermers voor stellingen of voor wanden, werkplekken en personen kunnen de veiligheid aanzienlijk vergroten.

BMWT-keuringen

Magazijnstellingen zijn een arbeidsmiddel en hiermee verplicht tot een jaarlijkse keuring. Onze ervaren en gecertificeerde keurmeesters voor magazijnstellingen keuren uw magazijn volgens de BMWT richtlijnen.

Een keuring bestaat uit het keuren van de magazijnstellingen en het schouwen van vreemde merken stellingen. Het controleren en aanpassen van de draagvermogenborden. Certificering van de stellingen met een keurcertificaat. Opstellen van de keuringsrapportage en een eventuele offerte. De uitgevoerde keuringen worden gerapporteerd aan de BMWT en steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij.

Meer informatie over het BMWT-Keur vindt u op de BMWT-website: www.bmwt.nl

Logisnext levert magazijnstellingen, die volledig voldoen aan het internationale ISO 9001 en de F.E.M. (Fédération Européenne de Manutention). Vanzelfsprekend voldoen alle stellingen ook aan de NEN 5051 en de Arbowet

Wij kijken graag met u mee en bieden de gewenste oplossing

Waar kunt u ons vinden

Location