<img src="https://queue.simpleanalyticscdn.com/noscript.gif" alt="" referrerpolicy="no-referrer-when-downgrade">
Skip to content

Hoe hoog ligt de lat?

Uw magazijnruimte optimaal benutten levert economisch voordeel. Het is namelijk zo dat de meest voordelige indeling een zo hoog mogelijke opslagdichtheid heeft. Kenmerkend hiervoor zijn smalle gangpaden en hoge magazijnstellingen, deze bieden ruimte aan nog meer palletplaatsen. Simpel gezegd; u kunt meer goederen in dezelfde ruimte kwijt.

Een slimme indeling vraagt om een slimme truck. Reachtrucks zijn uitermate geschikt voor smalle gangen, de reachtruck is immers een combinatie van een heftruck en een stapelaar. Omdat de mast van de reachtruck een reachslag heeft (horizontaal kan uitschuiven) is de truck een stuk smaller en korter dan de heftruck. Op hoge hefhoogten behouden reachtrucks veel restcapaciteit.

Reachtrucks zetten de goederen weg op hoogtes van wel 12 meter, dus het werken op dit niveau vraagt veel van de chauffeur. De reachtruck moet niet alleen afgestemd zijn op de taak, de chauffeur moet zich ook prettig voelen en veilig kunnen werken. Een goed zicht naar boven is hierbij belangrijk en gemakkelijker wanneer de chauffeur de stoel kan kantelen. Ook de hoofdbeschermer moet zo geconstrueerd zijn dat deze het zicht niet belemmert.

Aandacht voor ergonomie verhoogt het gebruiksgemak en de veiligheid. Een ministuur, Ergologic bediening, een goede stoel met een smalle rugleuning (zodat de chauffeur gemakkelijk in de rijrichting kan draaien), armsteunen links en rechts en een instelbare vloer zorgen voor een goede rijhouding. Zo kan de bestuurder tijdens het werk een natuurlijke houding aannemen.

Ergonomisch ontworpen intern transporttrucks maken het verschil voor het personeel en voor uw operatie. Indien u hier meer over wilt lezen, klik op onderstaande button en download onze PDF over ergonomische trucks.